top of page

A la missió 2020 de Mart es van enviar un robot, Perseverance i un heliòpter, Ingenuity que estan estudiant el planeta marcià. Més informació.

​

La NASA ha obert un procés de selecció de personal i entre altres perfils cerca matemàtics. 
Un dels projectes més ambiciosos és viatjar a Mart.

​

​

Des del departament de matemàtiques de l'IES Can Peu Blanc hem confeccionat una sèrie de reptes que desenvoluparan el teu pensament matemàtic i podrien ajudar-te a convertir-te en el primer a caminar per la superfície de Mart.

​

Continua llegint

La NASA cerca matemàtics
Rànquing
​

1. ........................

​

2. .........................


3. .........................

​

4. .........................


​


​


​

Matemàtica treballant per la ESA (Agencia Espacial Europea)

​

Elisabet Canalias (Olot, 1979),després d’haver estudiat la llicenciatura de matemàtiques a la UPC, a Barcelona, Canalias va fer un doctorat dins el programa de Ciència i Tecnologia Aeroespacial, també a la UPC, en el camp de les matemàtiques aplicades. En concret, una aplicació de la teoria de sistemes dinàmics al disseny de missions espacials que tenen com a òrbita operacional una òrbita entorn dels punts coneguts com de «libració» o «punts de Lagrange» (uns punts d’equilibri del sistema Sol-Terra, que són zones molt estables des del punt de vista tèrmic i de geometria relativa amb la Terra i el Sol que els fan molt bon lloc per als telescopis espacials.

Continua llegint

​

Elisabet Canalias va participar en la missió Rosetta, en la següent entrevista pots saber un poc més de com va arribar a treballar per l'ESA.

​

Matemàtiques i escombreries espacials

​

Un equip d'investigadors de la Universitat de La Rioja (UR) i del Centre de Recerca Biomèdica de La Rioja (CIBIR) lidera un projecte internacional de l'Agència Espacial Europea (AQUESTA) per determinar, per computació matemàtica, la ubicació en òrbites espacials de les anomenades "escombraries espacials".

​

Llegiu més

Sistemes dinàmics
​

La planificació i el disseny de les trajectòries que ha de seguir una missió espacial és cosa del que s'anomena mecànica celeste, una branca de l'astronomia i la mecànica clàssica. Quan es parla de vehicles espacials i satèl·lits artificials se n'acostuma a dir astrodinàmica, i des d'un punt de vista matemàtic, aquestes dues àrees formen part del que s'anomena sistemes dinàmics.

Sabies que ...
bottom of page